Uwaga na tę chałwę sezamową – może zawierać bakterie salmonelli!
Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Szczegóły dotyczące produktu:
Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom
KLC chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g/ nr partii: 26.09/2K/ Data trwałości: 25.03.2025
KLC chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g/ nr partii: 25.09/1K/ Data trwałości: 25.03.2025
Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:
Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu.
Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.
Zalecenia dla konsumentów:
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.